sportfolio
by Syxom

A SPORTFOLIO koncepcióval Európa – de talán a világ – legmodernebb sportdiagnosztikai központja kerül kialakításra. Olyan technológiát építünk ki, mely jelenleg nem létezik még ebben a formájában. Egy összetett rendszerről van szó, amiben különböző tudományágak, mérőegységek egymással összekapcsolódva alkotnak egy nagy központi adatfeldolgozó és elemző rendszert. Összekapcsolunk egymással orvosi vizsgálatokat, biometrikus adatokat, kinematikai változókat, videó felvételeket, szituációs effekteket és ezeket egységként kezelve vizsgálhatjuk a sportolók teljesítményét.

Amennyiben egy olyan rendszert akarunk létrehozni, mely világviszonylatban élen jár a sporttudományos megfigyelések és fejlesztések terén, akkor olyan dolgot kell megvalósítanunk, ami még nagyrészt ismeretlen a világ szemében.

A SPORTFOLIO egy olyan minden igényt kielégítő összetett analitikai komplexum, amely tökéletesen illeszkedik a mai sporttudományi egyetemek, laboratóriumi rendszerébe. Felhasználásával mind a szabadidő-, mind a profi sport számára kiemelten hasznos információk, adatok nyerhetők és elemezhetők a fizikai, továbbá a kognitív teljesítmény javításának érdekében egyaránt, egyedülálló lehetőséget teremtve az egész magyar (sport) társadalom számára.

A SPORTFOLIO az él-, utánpótlás-, és parasport alkalmazott sporttudományos háttértámogatásának a világon egyedülállóan leginnovatívabb és legkomplexebb sportanalitikai rendszerét testesíti meg. A rendszer olyan szenzor- és ingerkörnyezetet biztosít a sportolók és szakemberek számára, amelyben a tudományos kutatásmódszertan kritériumainak (validitás, reliabilitás, objektivitás) biztosítása mellett, a sportág- illetve posztspecifikus versenykörnyezet élethű modellezésével, a lehető legszélesebb spektrumban válnak vizsgálhatóvá a teljesítőképességet, és teljesítőkészséget meghatározó és befolyásoló faktorok.

A sportolói személyiség kognitív, motoros és emocionális szférájának harmonikus együttműködését, továbbá a személyiségfejlődés és fejleszthetőség határainak, hiányosságainak, zavarainak pszicho fiziológiai, terhelésélettani, biomechanikai, pszichológiai vonatkozásait és összefüggéseit teszi vizsgálhatóvá, kutathatóvá a rendszer, kvázi sportágspecifikus versenyhelyzetekben.

Komplexitás

A SPORTFOLIO által komplex képet kapunk a sportoló aktuális testalkati, testösszetételi, ideg-izom rendszeri, mozgatórendszeri, szív-keringés- és légzőrendszeri tulajdonságairól, adaptációs szintjéről, nyugalomban, illetve általános- és sportágspecifikus terhelés közben.

Olyan komplex fiziológiai és kinematikai szenzor platform konfigurációt javaslunk, melyben nem csak a hardwares szenzorintegrációs megoldás került professzionális kiépítésre, hanem alkalmas az egyedi alkalmazásra fejlesztendő, általunk javasolt adatbázis integrációs megoldásra is.

A SPORTFOLIO informatikai háttere nem csak a gyors és időben szinkronizált adatfeldolgozás, és a realtime monitoring lehetőségét biztosítja, hanem különböző felhasználói szinteken (szakági/erőnléti edző, sportfizioterapeuta, sportanalitikus, sportoló, szülő), feladatspecifikus összefüggésben képez objektív visszacsatolásokat. A rendszer szervesen épülhet be az egyetemi sportszakember és humánkineziológus képzésbe, az általa képződő adatbázis, akadémiai szintű kutatási projektek alapjául szolgálhat, továbbá hatékonyan segítheti a vizsgált sportágak szakszövetségi szintű tehetséggondozó, illetve teljesítmény menedzsment programjait. A sportban dolgozó szakemberek eddig soha nem látott mélységű, és felbontású elemzést kaphatnak a versenyzőikről.

Ismerje meg SPORTFOLIO Projektünket!

Talentoom
Soccer Training Center

Champion
Smart Bracelet

További Innovációs Területek
Jelenleg futó projektjeink